keszetel.hupont.hu

Nem kell többé főznie, csupán felmelegíteni ételét! ************************************************************************************************* Vákuum csomagolt készételek, 1 - 2 kg-os kiszerelésben, családoknak, intézményeknek, kiskonyháknak!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

2 kg-os termékre vonatkozó melegítés.

 

 

Tisztelt felhasználó ez a melegítési és tálalási útmutató az alumínium tálakban készült és csomagolt termékekre vonatkoznak. Azon termékek, amik nem alkalmasak melegítésre a csomagolásuk miatt, ezeket a figyelmeztetéseket a termékeken külön feltüntetjük. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy ezek a termékek alumínium tartalmú anyagból készülnek ezért mikróban történő melegítésre nem alkalmasak. Másodlagosan pedig védőgázas műanyag (zacskós) csomagolásban kerülnek forgalomban. Ezért nyílt lángú melegítésre nem alkalmasak a külső csomagolás miatt. Az alábbi táblázat tartalmazza a melegítés módokat, különösen figyelembe véve a külső műanyag fóliával vagy a nélkül történő eljárásokat.

 

 

  • Gőz-sütő-sütőpároló berendezés során (rational-linox-villany-gáz sütő stb.)

Gép típus

Külső műanyag csomagolással

 vagy a nélkül.

Hőmérséklet/°C

Idő/perc

Maghőmérséklet/°C

Nyílt gáz égős

Fólia nélkül

110-120

15-20

92-96

Villany

Fólia nélkül

110-120

15-20

92-96

Kombi pároló

Fóliában

110-120

15-20

92-96

Gőz funkció

Fóliában

100-110

15-20

92-96

FIGYELEM! Az alumínium tál 180°C-ig, a külső fólia 140°C-ig hőálló.

 

 

2.

Figyelem! A csomagolásban melegített termék a melegítés során felfúvódhat, forró gőz, illetve étel kiáramolhat. A felfúvódás, kidurranás a terméket nem károsítja.
A felfúvódás a melegítés befejezésével megszűnik.

 

3.

 .A meleg ételt védőkesztyűben, erre alkalmas, stabilitást biztosító edénybe állítjuk.

  Ollóval vagy más vágó eszközzel zacskót megnyitjuk.

 

4.

  A folyamat során figyelembe kell venni a munkavédelmi szabályokat, forró étellel dolgozunk.

 

 

5.

A higiéniai szabályok megfelelő alkalmazására természetesen ügyeljünk, tiszta kézzel, tiszta konyhai eszközökkel dolgozzunk, az ételt lefedéssel védjük az esetleges fizikális szennyeződéstől.

 

6.

A 80 C-on tárolt étel maximum 3 órán át tárolható és adagolható.

Újramelegítés, másnapos felhasználás mikrobiológiai romlás valószínűségét eredményezheti, ezért utóbbi alkalmazása szigorúan tilos!

7.

A melegen tartás során figyeljünk arra, hogy, az ételt lefedve tartsuk, mert a természetes párolgás során az étel kiszáradhat és, ezáltal sóssá és kissé fűszeresebbé válhat az elpárolgott nedvesség tartalom miatt!

 

8.

 A melegítés hatására a címke elszíneződhet!

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 8
Heti: 44
Havi: 107
Össz.: 34 700

Látogatottság növelés
Oldal: Tálkák melegítése
keszetel.hupont.hu - © 2008 - 2024 - keszetel.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »