HASZNÁLATI UTASÍTÁS
2 kg-os termékre vonatkozó melegítés.
Tisztelt felhasználó ez a melegítési és tálalási útmutató az alumínium tálakban készült és csomagolt termékekre vonatkoznak. Azon termékek, amik nem alkalmasak melegítésre a csomagolásuk miatt, ezeket a figyelmeztetéseket a termékeken külön feltüntetjük. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy ezek a termékek alumínium tartalmú anyagból készülnek ezért mikróban történő melegítésre nem alkalmasak. Másodlagosan pedig védőgázas műanyag (zacskós) csomagolásban kerülnek forgalomban. Ezért nyílt lángú melegítésre nem alkalmasak a külső csomagolás miatt. Az alábbi táblázat tartalmazza a melegítés módokat, különösen figyelembe véve a külső műanyag fóliával vagy a nélkül történő eljárásokat.
Gép típus |
Külső műanyag csomagolással vagy a nélkül. |
Hőmérséklet/°C |
Idő/perc |
Maghőmérséklet/°C |
Nyílt gáz égős |
Fólia nélkül |
110-120 |
15-20 |
92-96 |
Villany |
Fólia nélkül |
110-120 |
15-20 |
92-96 |
Kombi pároló |
Fóliában |
110-120 |
15-20 |
92-96 |
Gőz funkció |
Fóliában |
100-110 |
15-20 |
92-96 |
FIGYELEM! Az alumínium tál 180°C-ig, a külső fólia 140°C-ig hőálló. |
2.
Figyelem! A csomagolásban melegített termék a melegítés során felfúvódhat, forró gőz, illetve étel kiáramolhat. A felfúvódás, kidurranás a terméket nem károsítja.
A felfúvódás a melegítés befejezésével megszűnik.
3.
.A meleg ételt védőkesztyűben, erre alkalmas, stabilitást biztosító edénybe állítjuk.
Ollóval vagy más vágó eszközzel zacskót megnyitjuk.
4.
A folyamat során figyelembe kell venni a munkavédelmi szabályokat, forró étellel dolgozunk.
5.
A higiéniai szabályok megfelelő alkalmazására természetesen ügyeljünk, tiszta kézzel, tiszta konyhai eszközökkel dolgozzunk, az ételt lefedéssel védjük az esetleges fizikális szennyeződéstől.
6.
A 80 C-on tárolt étel maximum 3 órán át tárolható és adagolható.
Újramelegítés, másnapos felhasználás mikrobiológiai romlás valószínűségét eredményezheti, ezért utóbbi alkalmazása szigorúan tilos!
7.
A melegen tartás során figyeljünk arra, hogy, az ételt lefedve tartsuk, mert a természetes párolgás során az étel kiszáradhat és, ezáltal sóssá és kissé fűszeresebbé válhat az elpárolgott nedvesség tartalom miatt!
8.
A melegítés hatására a címke elszíneződhet!