keszetel.hupont.hu

Nem kell többé főznie, csupán felmelegíteni ételét! ************************************************************************************************* Vákuum csomagolt készételek, 1 - 2 kg-os kiszerelésben, családoknak, intézményeknek, kiskonyháknak!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

 

1 kg-os termékre vonatkozó melegítés.

 

 

Tisztelt felhasználó ez a melegítési és tárolási útmutató az úgynevezett puha fóliába csomagolt (zacskós) termékekre és az alumíniumhatású (mikrózható-süthető) tálkában csomagolt termékekre vonatkoznak. Azon termékek, amik nem alkalmasak melegítésre a csomagolásuk miatt, ezeket a figyelmeztetéseket a termékeken külön feltüntetjük.

 

 

·        Mirkóban történő melegítés során

Teljesítmény fokozat

Teljesítmény

Idő/perc

 Maghőmérséklet/°C

Közepes

750 -800W

10-12

92-96

Magas

1000-1200 W

8-10

92-96

Figyelem: Ezek a megadott értékek a különböző típusú és gyártmányú gépek teljesítményei miatt eltérhetnek!

 

1.

 Kivételes esetben előfordulhat a csomagolás sérülése és a melegítés során, esetleg a zacskó kidurranhat, ezért célszerű mikrohullámúban alkalmazható edénybe állítva melegíteni.

 

  • Gőz-sütőpároló berendezés során (rational-linox stb.)

Gépbeállítás:

Hőmérséklet/°C

Idő/perc

Maghőmérséklet/°C

Gőz funkció

100-110

10-15

92-96

 

·        Főző berendezés során forró vízben (gőz üstök és egyéb föző eszközök stb.)

Gépbeállítás:

Hőmérséklet/°C

Idő/perc

Maghőmérséklet/°C

Forró vízben melegítés

100-110

10-15

92-96

Figyelem! Óvjuk a termékek túlzott külső fizikai hatásoktól (főzőkanállal történő intenzív keverés stb.)

 

 

2.

Figyelem! A csomagolásban melegített termék a melegítés során felfúvódhat, forró gőz, illetve étel kiáramolhat. A felfúvódás, kidurranás a terméket nem károsítja.
A felfúvódás a melegítés befejezésével megszűnik.

 

3.

 .A meleg ételt védőkesztyűben, erre alkalmas, stabilitást biztosító edénybe állítjuk.

  Ollóval a zacskót megnyitjuk és a hőtartó, tároló- edénybe öntjük.

 

4.

  A folyamat során figyelembe kell venni a munkavédelmi szabályokat, forró étellel dolgozunk.

 

 

5.

A higiéniai szabályok megfelelő alkalmazására természetesen ügyeljünk, tiszta kézzel, tiszta konyhai eszközökkel dolgozzunk, az ételt lefedéssel védjük az esetleges fizikális szennyeződéstől.

 

6.

A 80 C-on tárolt étel maximum 3 órán át tárolható és adagolható.

Újramelegítés, másnapos felhasználás mikrobiológiai romlás valószínűségét eredményezheti, ezért utóbbi alkalmazása szigorúan tilos!

7.

A melegen tartás során figyeljünk arra, hogy, az ételt lefedve tartsuk, mert a természetes párolgás során az étel besűrűsödhet, és, ezáltal sóssá és kissé fűszeresebbé válhat az elpárolgott nedvesség tartalom miatt!

 

8.

 A melegítés hatására a címke elszíneződhet!

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 4
Heti: 40
Havi: 117
Össz.: 35 451

Látogatottság növelés
Oldal: Zacskók melegítése
keszetel.hupont.hu - © 2008 - 2024 - keszetel.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »