HASZNÁLATI UTASÍTÁS
1 kg-os termékre vonatkozó melegítés.
Tisztelt felhasználó ez a melegítési és tárolási útmutató az úgynevezett puha fóliába csomagolt (zacskós) termékekre és az alumíniumhatású (mikrózható-süthető) tálkában csomagolt termékekre vonatkoznak. Azon termékek, amik nem alkalmasak melegítésre a csomagolásuk miatt, ezeket a figyelmeztetéseket a termékeken külön feltüntetjük.
· Mirkóban történő melegítés során
Teljesítmény fokozat |
Teljesítmény |
Idő/perc |
Maghőmérséklet/°C |
Közepes |
750 -800W |
10-12 |
92-96 |
Magas |
1000-1200 W |
8-10 |
92-96 |
Figyelem: Ezek a megadott értékek a különböző típusú és gyártmányú gépek teljesítményei miatt eltérhetnek! |
1.
Kivételes esetben előfordulhat a csomagolás sérülése és a melegítés során, esetleg a zacskó kidurranhat, ezért célszerű mikrohullámúban alkalmazható edénybe állítva melegíteni.
Gépbeállítás: |
Hőmérséklet/°C |
Idő/perc |
Maghőmérséklet/°C |
Gőz funkció |
100-110 |
10-15 |
92-96 |
· Főző berendezés során forró vízben (gőz üstök és egyéb föző eszközök stb.)
Gépbeállítás: |
Hőmérséklet/°C |
Idő/perc |
Maghőmérséklet/°C |
Forró vízben melegítés |
100-110 |
10-15 |
92-96 |
Figyelem! Óvjuk a termékek túlzott külső fizikai hatásoktól (főzőkanállal történő intenzív keverés stb.) |
2.
Figyelem! A csomagolásban melegített termék a melegítés során felfúvódhat, forró gőz, illetve étel kiáramolhat. A felfúvódás, kidurranás a terméket nem károsítja.
A felfúvódás a melegítés befejezésével megszűnik.
3.
.A meleg ételt védőkesztyűben, erre alkalmas, stabilitást biztosító edénybe állítjuk.
Ollóval a zacskót megnyitjuk és a hőtartó, tároló- edénybe öntjük.
4.
A folyamat során figyelembe kell venni a munkavédelmi szabályokat, forró étellel dolgozunk.
5.
A higiéniai szabályok megfelelő alkalmazására természetesen ügyeljünk, tiszta kézzel, tiszta konyhai eszközökkel dolgozzunk, az ételt lefedéssel védjük az esetleges fizikális szennyeződéstől.
6.
A 80 C-on tárolt étel maximum 3 órán át tárolható és adagolható.
Újramelegítés, másnapos felhasználás mikrobiológiai romlás valószínűségét eredményezheti, ezért utóbbi alkalmazása szigorúan tilos!
7.
A melegen tartás során figyeljünk arra, hogy, az ételt lefedve tartsuk, mert a természetes párolgás során az étel besűrűsödhet, és, ezáltal sóssá és kissé fűszeresebbé válhat az elpárolgott nedvesség tartalom miatt!
8.
A melegítés hatására a címke elszíneződhet!